Årsmöte 2001

<I> Ordförande hälsar alla välkomna till Årsmötet 2001</I>
Ordförande hälsar alla välkomna till Årsmötet 2001

Kristi Himmelfärdshelgens stora begivenhet var Rover Club of Swedens Årsmöte. Denna gång träffades vi på Öland. Närmare bestämt i Stora Rör på Ölands västra sida.
Tiden var utsatt till kl 16 på fredagen för själva årsmötesförhandlingarna.
En efter en rullade Roverbilar av olika modeller in i den parkliknande trädgården där vår förläggning var. Det var bilar från Stockholm, Uppland, Västmanland, Blekinge, Skåne och givetvis från Öland. Alla blänkte de i solskenet.
En speciell eloge till Gösta Nilsson med fru från Stockholm som kom körandes i sin P6 V8. Han var mötets äldste deltagare, över 85 år, och bar södra Sveriges fräckaste jacka.
Övernattning var bokat för de allra flesta i en gammal barnkoloni, numer sommarhotell. Själva Årsmötet och trevligheterna på kvällen skedde ett hundratal meter därifrån, i Stora Rörs Hamncafé.


<I> Dessa gentlemän, Stig Jönsson och Folke Gustafsson, hade kvällen till ära klätt sig i sina fina Roverslipsar</I>
Dessa gentlemän, Stig Jönsson och Folke Gustafsson, hade kvällen till ära klätt sig i sina fina Roverslipsar

Senare på kvällen var det middag och trivsamt umgänge. Vår förre ordförande, Ola Lundblad, var vänlig nog att skänka två praktfulla uppslagsverk om bilar. Av den anledningen var det tvunget att arrangera en tipstävling. Vinnaren av det ena bandet blev Göran Olsson från Karlskrona. Det andra bandet tävlade
vi om nästföljande kväll.

När mörkret hade lagt sig blev det lite uppståndelse. Utanför hade det anlänt en P3 från 1949. Förare Örjan Forsell, stockholmare men sommar-ölänning, svarade snällt på alla frågor om bilen. Bilen väckte stor beundran.

Dagen därpå var det kallat till samling kl 10. Dags för utflykten. Ingen rally denna gång, utan en liten sightseeing tur genom vacker natur och små fina byar. Peter Wingren ledde hela karavanen, som blev halv efter ett tag. Alla var lika nöjda ändå. Vid halv ettiden anlände vi till Borgholm, Cityföreningen i staden hade beställt uppställning på gågatan. Peter Bäckström blev utrustad med mikrofon. Han berättade sedan lite historia och teknik om varje bil. Som tack för hjälpen bjöd Cityföreningen alla deltagande medlemmar på kaffe och bulle på kaféet.
Efter ett par timmar var det uppsittning och avfärd.

Nästa hållplats var Borgholm slottsruin. Alla som var intresserade fick möjlighet att bese slottet. Denna dag var det samtidigt mycket aktiviteter på området. Medeltidsklädda människor visade hantverk, sköt med båge och slogs. Sista anhalten var Halltorps Gästgiveri. Nu var det dags för en sen lunch. I fin miljö intogs lunchbuffén. Det var det sista officiella arrangemanget på detta årsmöte. Ordförande Bo tackade alla deltagare och ett speciellt tack till Peter Wingren som ordnat det hela.

Kvällen avslutades i Hamncafét i Stora Rör. Dags för tävling igen. Vi hade ju ett bokband kvar. Ett Trally (Trask Rally) anordnades. Diverse tipsfrågor utplacerade i terrängen. Påhittat och uppspikat av Jan Jern. Vinnare denna gång blev Dick Björklund från Södra Sandby i Skåne. Dock inte förrän han slagit Bertil Tenland, som hade samma poäng, i pilkastning. Dagen därpå, efter frukost, var det uppbrott. Tiden går fort när man har roligt.


Text av CG Olsson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2020-05-24

Styrelsemöte 23 maj 2020

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Visste du att

1930 genomfördes en hastighetstävling mot det berömda "Blå Tåget" mellan St Raphael på franska Rivieran och Calais vid Engelska kanalen. Rovers Light Six vann denna tävling med 20 minuter!

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

The bomb will never go off. I speak as an expert in

Admiral William Leahy, Manhattan Project, 1943

Dagen i historia

Idag - Tisdagen den 26 Maj 2020
Vilhelmina Vilma

1888 - Sverige får sin första kvinnliga läkare.
Källa: Wikipedia