British Motor Meet 2012

<i>Det är 45 år sedan det kördes vänstertrafik i Hamnbacken men i lördags var det dags igen då brittiska bilar, på engelskt vis, körde i konvoj till torget.</I>
Det är 45 år sedan det kördes vänstertrafik i Hamnbacken men i lördags var det dags igen då brittiska bilar, på engelskt vis, körde i konvoj till torget.

Hjo förvandlades i helgen till ett England i miniatyr. Det kördes vänstertrafik i Hamnbacken av engelska bilar till torget där de togs emot av Bosse ”Bildoktorn” Andersson.Det serverades engelsk mat på restaurangerna, toast med marmelad och te på torget.I stadsparken var det bilträff för brittiska märkesklubbar. Ja, till och med vädret var engelskt grått och regnigt. För fjärde året genomfördes träffen för engelska bilmärken.Trots regn och grått väder under lördagen samlades mellan 130 och 140 ekipage från hela landet till träffen, som i år var förflyttad närmare hamnen med uppställning kring parkvillorna och på Bellevueterrassen.Tre märkesklubbar: Rover, Jaguar och Triumph hade dessutom förlagt egna träffar till Hjo under helgen.Bilarna körde märkesvis i konvoj till torget och Hamnbacken
var avspärrad för ordinarie trafik för att ekipagen skulle kunna köra vänstertrafik.– Jag är nöjd med det nya konceptet och att uppslutningen ändå blev så bra, trots hällregnet. Det är fantastiskt att det åkt entusiaster ända från Malmö trots att de visste hur prognosen såg ut, säger Hans Örtlund, arrangör av British motor meet.


Texten hämtad från Hjo Tidning.

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2020-05-24

Styrelsemöte 23 maj 2020

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Visste du att

Rover 600 fick "the British Design Award" 1994.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Jag behöver inte inledas i frestelse. Jag kan gå själv.

Birgitta Andersson

Dagen i historia

Idag - Lördagen den 4 Juli 2020
Ulrika Ulla

1776 - Den amerikanska självständighetsförklaringen undertecknas, i Philadelphia, Pennsylvania.
Källa: Wikipedia