Försommarrally i Bjärnum


Efter en viss förvirring på lördagen då jag åkte till Bjärnum, när jag i själva verket skulle till Lund (som lyckligtvis ligger åt samma håll) så tog jag mig återigen dit på söndagen. Jag blev lite nervös då jag kom vid 9.40 då det var tomt på parkeringen vid Folkets Park, men Gunnar Ahlqvist med fru dök upp nästan genast.

Efter sedvanligt mingel så gick Tomas och Jan igenom upplägget och delade ut en mapp med frågor och körbeskrivning.

Rallyt inleddes med ett körprov där man skulle ställa bilen med fronten så nära en markering som möjligt. Detta var inte helt enkelt och resultaten varierade en del.Därefter vidtog körningen som uppgick till ca 60km runt i grannskapet via bl.a. Verum och där flertalet frågor gällde företeelser längs vägen som t.ex. en minnessten och en udda "blomlåda".

Någon fråga gällde en lokal fotbollssparkerska och där excellerade min tilldelade Co-driver Tobias som kände till dylika, ett helt vitt område för mig.Målgången var på Caf'e Sjöstugan i Vittsjö som serverade en god Räkmacka.Efter lite mer mingel så vidtog prisutdelning där det visade sig att undertecknad och Tobias vunnit med 18 poäng (av 20) men med bättre fickparkering än tvåan. Då vinsten för övrigt var Tobias förtjänst fick han ta hand om priset som blev en nyckelring som förmodligen kommer att brukas till en 420Si med viss tidigare anknytning till mig.Därefter lämnade deltagarna succesivt Sjöstugan, och vi var flera som stannade på en Loppis en bit bort på vägen. För övrigt en rätt läskig upplevelse då hela huset gungade när man gick omkring på övervåningen.


På hemvägen stannade jag i Knäred, inte för att mäkla fred, utan för att sätta tillbaka en slang vid Turbon som lossat lite på min 220 Coupé. Jag tyckte den kändes lite seg under rallyt.


Text & Bilder: Tomas Börjeson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2019-10-20

Mälardalsmöte oktober 2019

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Visste du att

1930 genomfördes en hastighetstävling mot det berömda "Blå Tåget" mellan St Raphael på franska Rivieran och Calais vid Engelska kanalen. Rovers Light Six vann denna tävling med 20 minuter!

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Fängelset måste var alla socialisters paradis: jämlikhet råder, alla är försörjda och konkurrensen är eliminerad.

Elbert Hubbard

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 13 November 2019
Kristian Krister

1748 - Grundaren av Chalmers tekniska högskola, William Chalmers, föds.
Källa: Wikipedia