Mälardalsmötet


På onsdagsmötet första veckan i augusti vid Ekolskrog var det strålande sol. De fyra första på plats var faktiskt ledamöter i RCoS styrelse dvs hela andelen i Mälardalen, några hade sin sambo med.


Bilarna var P6 2200TC, P5B Coupe och Rover 820. Thomas E skannade igenom senaste protollet från RCoS-mötet från Thulin-träffen i Landskrona (60 mil bort). Senare kom flera medlemmar från södra sidan av mälarsstranden. Vår webmaster Carola med sin man Lars och SD1 sågs fotografera bilarna innan de kom in och fikade med oss.

Bland annat ansåg en V8 ägare att hans motor gick bättre med Shells V-power dvs 99 oktanig bensin. Ett tips för de som har högkomprimerade motorer i tidiga V8 och 2000TC. Vad vi saknade denna kväll var faktiskt någon ny Rover 75, brukar vara i majoritet vid Ekolskrog. Ägarna var antagligen på längre semesterturer för att njuta av sina bilar. När den starka solen avtagit, körde var och en hem till sig efter ytterligare ett trevligt umgänge.


Text av Richard Arbrink

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2020-05-24

Styrelsemöte 23 maj 2020

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Visste du att

Från 1933 fanns en helt ny serie bilar tillverkade under bröderna Wilkes överinseende: 10hk, 12hk, 14hk och Speed 14. Med denna modellserie inleddes en ny storhetstid för Rover.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

The bomb will never go off. I speak as an expert in

Admiral William Leahy, Manhattan Project, 1943

Dagen i historia

Idag - Tisdagen den 26 Maj 2020
Vilhelmina Vilma

1907 - Skådespelaren John Wayne föds.
Källa: Wikipedia