Veterandag på Ekeby flygfält 2015


Som vanligt i slutet av augusti var det dags igen. Det är inte varje år jag besöker denna storslagna träff på grund av stort avstånd, men i år var det dags igen. Tidigare minne berättade om regn och lera, men denna gång sken solen från en så gott som molnfri himmel. Vi var tidigt på plats, Carola, Lasse och jag. Trots det var det redan lång kö in på området.Väl framme i Roverrutan restes tält och möblemanget plockades fram. Efter hand dök fler och fler Rover upp med tillhörande medlemmar. Det var ekipage från Värmland, Dalarna och givetvis närliggande landskap i Mälardalen samt Stockholm och Göteborg. Många trevliga Roverägare, vilka en del var länge sedan man såg, förgyllde dagen.
Förutom en enorm samling klassiska bilar bjuder denna dag också på en gigantisk marknad. Det är fröjd att vandra runt bland hundratals marknadsstånd och fynda saker som man absolut inte behöver. Men är det sol och sommar får man passa på.
Utställningen bjuder på mycket att studera. Förutom alla fina bilar är det flyguppvisning med en hel del klassiska plan, såsom pitfire och andra äldre maskiner. Ångmaskiner och replik av det äldsta ångloket i Sverige kunde också beskådas. Roverklubben passade samtidigt på att genomföra ett styrelsemöte i det vackra vädret.
På denna träff får bara bilar som är trettio år eller äldre delta. Så om ungefär femton år kan man nog komma in med en Rover 75. Den modellen betraktas dock redan som en klassiker och borde alltså få vara med redan nu.


Text: CG Olsson
Foto: Lars Pettersson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2021-09-27

Roverklubben firade 35-årsjubileum i Enköping

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Rover introducerade motorcykeln Imperial 1902 med en motor på 2,75 hk.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

The man who can smile when things go wrong has thought of someone he can blame it on.

Dagen i historia

Idag - Lördagen den 23 Oktober 2021
Severin Sören

1963 - Sven Thomas Magnusson, mer känd som Thomas Di Leva, föds.
Källa: Wikipedia